Følg Runar Vatne på vei til verdens tak

Du ser på

et blogginnlegg

Første natt i telt.

Vi har i dag kommet til BC Lobuche. Den ligger på 4.910. M.o.h. Dette er en egen camp kun for oss som Russ har laget for sine avklimatiseringsturer på Lobuche.
 Vi er da ferdig med de små landsbyene og teahousene. Dette gjør at sannsynligheten for å bli syk gjennom smitte fra mat eller andre folk er sterkt redusert. Men fordi kroppen nå begynner å bli så nedbrutt av høyden skal det ikke mye til. På denne høyden får ikke hode nok oxygen og den kjører da ned andre funksjoner i kroppen for å sørge for at hode får tilstrekkelig. Dette gjør blandet annet at fordøyelsessystemet ikke fungere, immunforsvaret blir sterkt redusert, kroppen klarer ikke hente seg inn om den blir for sliten osv. Når man spiser klarer ikke kroppen ta opp nødvendig energi og næring fra maten. Derfor går kroppen med underskudd og man tærer på muskler og fett. Fokuset for kroppen er nå å produsere flere røde blodlegemer.
De fleste er i bra form, men alle har litt vondt i hode. Vi kom opp hit til lunsj og etter lunsj gikk nesten alle og la seg i teltene sine for å slappe av.
 Det kommer til å bli en viledag her i morgen før vi går opp til BC Everest.