Følg Runar Vatne på vei til verdens tak

Du ser på

et blogginnlegg

Tilbake med Wi-Fi

Hei da er vi endelig nede fra Lobuche(6100m). Har vært der siden alt skjedde forrige fredag. Det har vært en fantastisk tur. Veldig bra vær og formen har vært fantastisk. Er sterk og frisk. Vi har vært helt isolert på en liten fjellhyllen og er nå veldig spent på hvilke nyheter som venter i Everest BC. Har nå stoppet på veien på et lite teahouse for å få litt wifi og mat.
Ryktene sier at alle sherpaene har gitt seg. Dette er ikke riktig da alle våre er tilbake og går sammen med oss oppover dalen. Et annet rykte er at fjellet offisielt ble stengt etter et møte tirsdag. Dette er heller ikke riktig da alle ministrene har vært i møte i Everest BC i dag for å finne en løsning. Et av hoved temaene skal være erstatningen som familien til de døde får, 10.000 USD. I tillegg går det rykter om at så mange som 17 av de kommersielle teamene nå har avlyst. Dette er et høyt tall men ikke umulig.
Vi har nå ca en time igjen til BC og da kommer vi til å få mer info. Russel har vært den sentrale personen slik vi har forstått det under forhandlingene.